Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

Σε κλίμα συνεργασίας, όπως τονίζεται σε κοινή δήλωση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν «ένα σύνολο εκκρεμοτήτων», χωρίς ο υπουργός Παιδείας να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Παρέπεμψε ωστόσο στη συνεδρίαση της επιτροπής Εκκλησίας-Πολιτείας, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα όπου και αναμένεται να γίνει μια πρώτη προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας.

Ο κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το φιλόξενο κλίμα και έκανε λόγο για ζητήματα διοικητικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα η επιτροπή για την εκκλησιαστική περιουσία. «Έχουμε ετοιμάσει τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και γενικά την ατζέντα των διοικητικών θεμάτων και θέλουν πάντα μια αντιμετώπιση πιο σύγχρονη, πιο επί της ουσίας, με την οποία προφανώς συμφωνεί και ο αρχιεπίσκοπος και μάλιστα είχε υποδείξει και διάφορες λύσεις» σχολίασε ο αρμόδιος υπουργός.

ιερώνυμος: «Τα θέματα τα λύνουμε σιγά-σιγά»

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε για την Επιτροπή Πολιτείας – Εκκλησίας, στην οποία «σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση, αντιμετωπίζουμε χαμηλότερα θέματα, τα καθημερινά, και προτιμούμε να τα λύνουμε σιγά σιγά, με υπομονή, με συνεργασία και να μην τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι σήμερα συζητήθηκαν θέματα διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά, υπηρεσιακά. «Οι συνεργάτες μας θα τα σταχυολογήσουν, θα τα επιλέξουν, θα τα συζητήσουν και θα οριστούν ομαδικά» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Είναι θέματα καθημερινά, τα αντιμετωπίζουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, πνεύμα συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ