Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δάσκαλος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Πέντε σερί ώρες κατέθετε ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα στη Ζάκυνθο ο 55χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Μετά το πέρας της απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενος ή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τελικά αποφασίστηκε ο πενθήμερος κατ’ οίκον περιορισμός του.

Εντός πέντε ημερών θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί η προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου.

Ο 55χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, δηλαδή στις 10:30, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά εντός και εκτός σχολείου, καθώς ασχολείτο με εκπαίδευση ανηλίκων στο πλαίσιο άλλων εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια από τα παιδιά, ηλικίας έως 10 ετών, άρχισαν να διαμαρτύρονται στους γονείς τους για τη συμπεριφορά του απέναντί τους και τον τρόπο που τα άγγιζε. Τότε οι γονείς απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου.