Σε κλίμα οδύνης το μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα (vd)

Απασφάλισε η μητέρα του Κ. Κατσίφα στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στους Βουλιαράτες, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του παιδιού της από αλβανικά πυρά.

«Να δικαιωθεί το παιδί μου» φώναξε η κυρία Βασιλική Κατσίφα μετά την ολοκλήρωση της τελετής καθώς οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμα παραδώσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του επικαλούμενες τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα.

«Θα μείνει ήρωας»

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας και θα γίνω μάνα σκληρή και θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου» συνέχισε το ξέσπασμα οργής η μητέρα του 35χρονου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους «να μας προστατεύσετε τα δικαιώματά μας.

«Αγαπούσε το χωριό του και τη Βόρεια Ήπειρο» ήταν η τελευταία φράση της κυρίας Κατσίφα με τον πόνο και την οργή να ξεχειλίζει.

Ξέσπασμα Βασιλικής Κατσίφα

Το ξέσπασμα της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα έρχεται μετά την συμπεριφορά των αλβανικών αρχών που δεν διευκρινίζουν ούτε πόσο θα κρατήσει η έρευνα, ούτε και πότε θα επιστρέψουν τη σορό στην οικογένειά του για να κηδευτεί.

Στην αλλοπρόσαλλη διαχείρισή τους την τελευταία εβδομάδα, οι Αλβανοί αφήνουν σκιές για τις πραγματικές επιδιώξεις τους, αποκαλύπτουν τη διάθεση τους έναντι της ελληνικής πλευράς.

Την προηγούμενη Δευτέρα έλεγαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα να πάρει τον νεκρό, το σώμα του οποίου φυλασσόταν στο Αργυρόκαστρο. Η οικογένεια ζητούσε ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνώμονα, αλλά οι Αλβανοί αρνούνταν. Την οι Αλβανοί καλούσαν την οικογένεια του νεκρού να πάρει τη σορό, όμως οι συγγενείς του 35χρονου Κωνσταντίνου αξίωναν έρευνα από ανεξάρτητο Έλληνα ιατροδικαστή.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου επετράπη σε ιατροδικαστή να κάνει οπτικό έλεγχο στον νεκρό. Διαπιστώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε δεχθεί δυο θανατηφόρες βολές κοντά στην καρδιά, όμως οι Αλβανοί είχαν πλύνει και είχαν ράψει τα τραύματά του, γεγονός που δεν επέτρεπε ενδελεχή διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 35χρονος.

Στη συνέχεια, αντί να αποδοθεί στην οικογένειά του, η σορός του Κατσίφα μεταφέρεται στα Τίρανα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, παρά τα διαβήματα στο αλβανικό ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ράμα απαντούν με πειστικούς τρόπους, καθώς δεν λένε καν στους γονείς και τις 4 αδελφές του πότε θα επιστρέψουν τη σορό, επικαλούμενοι ανέκδοτολογικού τύπου επιχειρήματα όπως ότι διενεργείται έρευνα από την ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη.