LIFO

Σε πόλεμο με το Δήμο Καβάλας ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Λάβρος κατά της Δημάρχου Καβάλας ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, εις εκ των πρωταγωνιστών της ομώνυμης παράστασης η οποία δόθηκε στο Φρούριο της Καβάλας το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου 2018.

Αφορμή στάθηκε –όπως καταγγέλλει- ο ηθοποιός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας χορήγησαν 250 κάρτες ελεύθερης εισόδου για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων, στο πλαίσιο του οποίου εντάχθηκε και η συγκεκριμένη παράσταση.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο αγαπημένος ηθοποιός στηλιτεύει τη λογική του Δήμου κάνοντας λόγο για προσπάθεια ψηφοθηρίας των «250 ψηφοφόρων» οι οποίοι είδαν την παράσταση δωρεάν, χρησιμοποιώντας την κάρτα ελεύθερης εισόδου.

Επίσης μίλησε για «λάθος μήνυμα, ενισχύοντας τη λογική του τζάμπα», για «ελληνικό παραγοντισμό ο οποίος ανθίζει στην υπέροχη Καβάλα», αλλά και για «έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους του θεάτρου», καθώς και για διαμόρφωση θεατών «που απαξιώνουν το θέατρο, θεωρώντας το κάτι ευτελές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατές στην παράσταση ήταν περίπου 630, εκ των οποίων περίπου οι μισοί πλήρωσαν εισιτήριο, 250 μπήκαν με τις κάρτες ελεύθερης εισόδου και περίπου 60 με προσκλήσεις τις οποίες μοίρασε η ίδια η παραγωγή σε τοπικά ΜΜΕ.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να χρησιμοποιεί υποτιμητικά λόγια για τον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, αφού ανέφερε πως η ανάρτηση του κ. Σκιαδαρέση ήταν απαράδεκτη, τον αποκάλεσε δευτερότριτο ηθοποιό της τηλεόρασης – ούτε καν πρωταγωνιστής, όπως συμπλήρωσε.

«Σέβομαι την ανάγκη του για επιβίωση, όπως και κάθε εργαζόμενου σ’ αυτή την εποχή, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα διαδικαστικά ενός φεστιβάλ αυτού του επιπέδου» τόνισε η δήμαρχος Καβάλας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, που θίγουν το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Δημωφέλεια αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη Δημωφέλεια, διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας, εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο Φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση.

Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνο από άνθρωπο του Φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν κάθε φορά τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων.