Σε χρεοκοπία οδηγείται η εταιρεία του Γουάινστιν

Προς πτώχευση οδεύει η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν, του άλλοτε πανίσχυρου κινηματογραφικού παραγωγού του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», μετά τις δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Company ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (25/2), ότι σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώληση της εταιρείας.

Η συμφωνία που δεν ήρθε ποτέ

Η εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών αναζητούσε και επεδίωκε μια συμφωνία που θα τη γλίτωνε από τη χρεοκοπία, μετά τις κατηγορίες από 70 και πλέον γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου και βιασμού, σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην προέδρου της εταιρίας, ο οποίος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Τελικά, αυτή η συμφωνία δεν ήρθε ποτέ και όλα δείχνουν ότι η εταιρεία οδεύει οριστικά προς την πτώχευση.

«Η The Weinstein Company βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης με την ελπίδα να διατηρηθούν περιουσιακά στοιχεία και θέσεις εργασίας», ανέφερε σχετικά το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε ανακοίνωσή του, όπως αναφέρουν ΜΜΕ των ΗΠΑ.

«Σήμερα, αυτές οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς την υπογραφή συμφωνίας», συμπλήρωνε η ανακοίνωση, που πρόσθετε πως το διοικητικό συμβούλιο «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μοναδική βιώσιμη λύση για να μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρίας: μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο Γουάινστιν αρνείται ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ