ΙΝΤΙΜΕ

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο – Υπό μερικό έλεγχο σε Πάρο και Εύβοια

Ύφεση παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Παράλληλα στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν τέσσερις υδροφόρες  – μια δημοτική και τρεις ιδιωτικές.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Πάρο και Εύβοια.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί αυτή την ώρα και η φωτιά στο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών, όπου παραμένουν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρα τμήμα, για την πλήρη κατάσβεσή της.

Ολοκληρώθηκε κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε μηχάνημα παραγωγής ρεύματος, στην περιοχή Σορωνή Ρόδου. Επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε σε 49 αστικές πυρκαγιές, σε 17 δασικές και σε 57 περιπτώσεις για παροχή βοήθειας.