Σημαιοφορίδης: Ο Κομίνης έχει την ευθύνη και τις συνέπειες των πράξεών του

Ο εκ των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, Λάκης Σημαιοφορίδης, παραχώρησε δηλώσεις στο «Arena 89,4», όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην κατάθεση του Γιώργου Κομίνη.

Τόνισε ότι ο διεθνής διαιτητής στο φύλλο αγώνος «κατέγραψε αναληθή γεγονότα που είδαν όλοι οι φίλαθλοι» και πως «Οι αποφάσεις είναι δικές του άρα και οι ευθύνες των πράξεων του και οι συνέπειες».

Αναλυτικά όσα ανέφερε για τον Κομίνη

Για τα όσα κατέθεσε ο διαιτητής Κομίνης:

«Δεν πίστευα ότι θα άλλαζε τίποτα. Αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, στο φύλλο αγώνος κατέγραψε αναληθή γεγονότα που είδαν όλοι οι φίλαθλοι. Όσον αφορά το γκολ που ακυρώθηκε και μετά κατακυρώθηκε. Δεν βοηθά καθόλου.

Παρά το ερωτηματολόγιο και τις κλήσεις ήξερα ότι δεν θα ερχόταν. Επιβεβαιώθηκα, δεν μας έκανε την τιμή να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Οι αποφάσεις είναι δικές του άρα και οι ευθύνες των πράξεων του και οι συνέπειες».

Για την εξέλιξη της υπόθεσης και το αν είναι αισιόδοξος:

«Είναι γεγονός πως στην χώρα μας η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επηρεάζει τις όποιες αποφάσεις. Όμως τα δικαστικά όργανα δεν πρέπει να επηρεαστούν, ούτε από δημοσιεύματα ούτε από τίποτα. Ο δικαστής δικάζει σύμφωνα με τον δικαστικό κώδικα.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, τίποτα παραπάνω. Αλίμονο αν δικάζαμε με εκδηλώσεις και φανφάρες. Με φύλλα αγώνος και επίσημα έγγραφα δικάζει ο δικαστής. Τα δημοσιεύματα της Guardian της Daily Mirror που αναπαράγει η ΑΕΚ είναι καφενείου συζήτηση».

Για την κατάθεση του κ. Λυσάνδρου που συνδέει τη διακοπή του πρωταθλήματος με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, και κατ’ επέκταση της αναμέτρησης:

«Οχι φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν το πρόσεξα όταν την είπε. Εκπλήσσομαι που το ακούω. Ίσως είπαν ότι αποτέλεσε την αιτία να διακοπεί και όχι ότι η διακοπή του αγώνα έχει σχέση με την διακοπή του πρωταθλήματος. Να μην συγχέονται τέτοια πράγματα».

Για την έκβαση της υπόθεσης:

«Ο αγώνας πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, ασυζητητί. Η ΑΕΚ αδικαιολογήτως εν επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, επομένως είναι δικό της φταίξιμο. Αυτός είναι ο λόγος ο κ. Κονέ σε δηλώσεις του το είπε το λέει αυτόβουλα ο κύριος Χιμένεθ, που λέει να μην κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως τους είπε ο πρόεδρος.

Άρα μας επιβεβαιώνουν, αφού όταν έμαθαν το σκορ ότι είναι 1-0 αρνήθηκαν. Έχω μάθει να λέω την αλήθεια, αυτά είναι δεδομένα, είναι γεγονότα. Οπότε ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει τον αγώνα, καθώς η ΑΕΚ είναι υπαίτια για την μη συνέχιση του αγώνα.

Όσον αφορά τον κο Σαββίδη, έχουμε κερδίσει τις εντυπώσεις. Έχουμε προσκομίσει στοιχεία και πολλά επίσημα έγγραφα και όλα τα υπόλοιπα. Η ΑΕΚ απλά αναλώθηκε στο τι λέει το Κομίνης, τίποτα άλλο».

Για τις απαντήσεις που δεν έδωσε ο διαιτητής:

«Είναι ίσως οι χειρότερες μέρες της ζωής του. Παρότι είναι έμπειρος υπέπεσε σε λάθος πολύ τραγικό. Ή ταν σε καλή κατάσταση φέτος, αποτελεί όμως τον ηθικό αυτουργό της κατάστασης αυτής. Αν επέμενε στην αρχική του απόφαση, τίποτα δεν θα γινόταν.

Ούτε ο Σαββίδης θα έμπαινε στο γήπεδο ούτε τίποτα. Πως θα βρίσκαμε το δίκιο μας αν ακύρωνε το γκολ. Περιμένω συνειδησιακά να βγει και να ζητήσει συγγνώμη. Είναι δύσκολη η θέση του, να βγει όμως και να πει την αλήθεια. Εμείς ως ΠΑΟΚ, δεν φοβόμαστε την αλήθεια».

Για την άποψη του ΠΑΟΚ για τα δυο διαδοχικά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ:

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σχολιάσω. Ξενίζει πάντως να υπάρχει άψογη ατμόσφαιρα, να υπάρχουν 30.00 κόσμο που θέλουν να δουν ποδόσφαιρο και ένα άτομο να τινάζει έναν αγώνα στον αέρα.

Όσον αφορά τον αγώνα της ΑΕΚ είναι παράδοξο, για ένα διαιτητικό λάθος να βρισκόμαστε σε αυτήν την θέση; Έδειξαν γκολ, και μετά το συζήτησαν πόση ώρα, πως έγινε αυτό, ποιος τους έβαλε αμφιβολίες, ποιος εμπόδισε την πορεία τους προς τη σέντρα; Δεν ξέρω αναπάντητα ερωτήματα».

Για το λόγο που ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα:

«Δεν αναφέρει ότι τον εμπόδισε η εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο, να μετρήσει το γκολ. Αυτό που λέει είναι ότι κάποια στιγμή οι παίκτες της ΑΕΚ είναι τρομοκρατημένοι και μετά ενημερώνει πως το σκορ είναι ένα μηδέν».

Για το χρόνο έκδοσης της απόφασης:

«Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και ο κ. Καποδίστριας ελέγχει διεξοδικά τον φάκελο έχοντας πλήρη εικόνα, και μέσα στην εβδομάδα μπορεί να εκδώσει απόφαση».