“Σιθώνεια”: Τελευταία ευκαιρία για το Π. Πρωτάθλημα

Στη Νικήτη Χαλκιδικής, όπου θα γίνουν τα «Σιθώνεια» το τελευταίο εγχώριο μίτινγκ της σεζόν, θα μεταφερθεί αύριο (Παρασκευή 6/9) η αγωνιστή δράση και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η 6η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από την IAAF ως η τελευταία ημερομηνία επίτευξης ορίων και αυτός είναι και λόγος που ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για μέλη της εθνικής μας ομάδας να κάνουν έναν ακόμη δυνατό αγώνα, πριν το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Η σφυροβολία θα είναι δίχως αμφιβολία το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστούν κορυφαίοι αθλητές.
Ανάμεσα σε αυτούς ο Μιχάλης Αναστασάκης, που έχει πετύχει φέτος 76.63μ και έχει καταφέρει να δείξει εξαιρετική συνέπεια σε βολές πάνω από τα 75.00μ, που είναι και το βασικότερο ζητούμενο για να μπορέσει να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες βολές. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου πλέον κυνηγά να κάνει την υπέρβαση και γιατί όχι μια προσπάθεια πάνω από τo 77.72μ, που είναι το ρεκόρ του.

Λίγες μόλις ημέρες από το 76.67μ του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα συμμετάσχει και στο μίτινγκ “Σιθώνεια” στον τελευταίο του αγώνα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο έφηβος αθλητής έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα της Βουλγαρίας και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει να στείλει τη σφύρα ακόμη μακρύτερα.

Ο Νικ Μίλερ θα έρθει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Νικήτη με στόχο να βελτιώσει το φετινό του 78.39μ, που είναι η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους οχτώ μετέχοντες. Ο Βρετανός με 80.26μ ατομικό ρεκόρ είναι ένας από αυτούς που διεκδικούν μια θέση ψηλά στην κατάταξη στη σφυροβολία στη διοργάνωση της Ντόχας. Με ενδιαφέρον αναμένεται στον αυριανό αγώνα και η παρουσία του Σεργκέι Μάρτσιεφ από τη Μολδαβία με φετινό 78.20 μέτρα.

Στη σφαιροβολία των ανδρών ο Νικόλας Σκαρβέλης στην αρχή της σεζόν είχε θέσει ως στόχο βολή πάνω από τα 20.70μ που είναι το όριο για τη Ντόχα, ωστόσο στους τελευταίους του αγώνες δεν είχει την ευκαιρία να κινηθεί στα επίπεδα που θα ήθελε. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ικανό αθλητή με φετινό ρεκόρ 20.40μ, που έχει τα περιθώρια να στείλει μακρύτερα τη σφαίρα. Η Σταματία Σκαρβέλη μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο Πράβετς με τη βολή στα 71.33μ θα συνεχίσει τους αγώνες της στα Σιθώνεια με βασικό στόχο να προσεγγίσει και πάλι τα 70.00 μέτρα. Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θέλει να βελτιώσει το φετινό της 59.02μ προκειμένου να ανέβει στην κατάταξη του αγωνίσματος της και να έχει ελπίδες συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το μίτινγκ διοργανώνει ο Γυμναστικός Σύλλογος «Η Σιθωνία», με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα
16:10 Δισκοβολία (Γ)
17:10 Σφυροβολία (Γ)
17:40 Σφαιροβολία (Α)
18:10 Σφυροβολία (Α-Π)

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.