Σκέψη για αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις της Βουλής

Την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις της Βουλής εξετάσει το προεδρείο του Κοινοβουλίου μετά το σημερινό επεισόδιο που προκάλεσε ο Γ. Λαγός και το οποίο απείχε ελάχιστα από το να μετατρέψει την αίθουσα της Ολομέλειας σε… ρίνγκ.

«Αν αυτά συμβαίνουν στη Βουλή, φανταστείτε τι συμβαίνει στην κοινωνά και τι θα συμβεί αν εμείς δεν στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας ότι θα εξεταστεί η εφαρμογή του μέτρου της αποβολής της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις.

«Στρατηγική έντασης» από πλευράς Χρυσής Αυγής

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου.

Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Λαγός

Ο κ. Βούτσης έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο Κοινοβούλιο και ζήτησε να ακολουθηθεί καταρχάς ο Κανονισμός για τα όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Ιω. Λαγός (σ.σ.παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας) και από κει και πέρα παραπομπή -με επίκληση του σχετικού άρθρου του Κανονισμού- για τη συλλογική παρουσία τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ και τον χρόνο που αυτό θα συμβεί (σ.σ. αποβολή από τις συνεδριάσεις).

«Οι αναφορές αυτές, φαίνεται ότι αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης, επίθεσης, διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να δημιουργούν τα αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στη γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να στηλιτευτούν, να απομονωθούν και να κολασθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και στον δημόσιο λόγο», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους ως καθήκον. Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, είτε σε απομονωμένες δικαστικές αίθουσες της περιφέρειας, είτε σε κωμοπόλεις και δήμους, είτε σε δρόμους όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι αυτές οι νοοτροπίες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

“Η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό”

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

«Αν αυτά συμβαίνουν εδώ μέσα, που είμαστε πολλαπλώς προστατευμένοι -όχι μόνο με ασυλίες- τι συμβαίνει έξω και τι θα συμβεί, αν από δω φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει και λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνονται αυτά μέσα στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα προσφυγικά κέντρα. Αυτή η απόλυτα συνειδητή υπονόμευση των σχέσεων της χώρας ώστε να οδηγηθούμε σε εκρηκτικές καταστάσεις και να ανατροφοδοτείται η ένταση, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει να σταματήσει από εδώ μέσα. Και πρέπει να είμαστε όλοι σύμφωνοι σε αυτή την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εμείς, όπως οφείλουμε τους δίνουμε το περιθώριο, εκείνοι όμως κάθε φορά που πιάνουν μικρόφωνο -ενδεχομένως γιατί θεωρούν ότι έρχονται σε επαφή με άλλα ακραία στοιχεία ή διχοτομούν άλλες παρατάξεις που αμφιταλαντεύονται σε αυτή τη φάση, είναι δικαίωμά τους- εκφράζουν λόγο μίσους και δεν θα το ανεχθούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φύγει από δω μέσα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ