Σκληραίνει ο «πόλεμος» Ιβάνοφ-Ζάεφ στα Σκόπια για τη συμφωνία

Ανηλεής φαίνεται πως θα είναι ο «πόλεμος» Ιβάνοφ-Ζάεφ που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μετά τη συμφωνία του δεύτερου με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος.

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του γειτονικού κρατιδίου απάντησε άμεσα στο διάγγελμα του προέδρου της χώρας υπενθυμίζοντας «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες», καλώντας τον μάλιστα να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.

Στην ίδια ανακοίνωση η κυβέρνηση Ζάεφ εκφράζει τη λύπη της επειδή στο διάγγελμά του ο Γκεόργκι Ιβάνοφ δεν κατόρθωσε να δει «την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση». Τον κατηγορεί δε πως δεν διαθέτει «κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της “μακεδονικής ταυτότητας”».

Τον κατηγορούν ότι δεν επιθυμεί την ένταξη σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος. Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβάνοφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τη “μακεδονική” εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».