Σκουρτόπουλος: «Ο Γιάννης είναι πλέον ώριμος»

Ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική εν συγκρίσει με το Μαυροβούνιο, έμπειρη και αρκετά ανανεωμένη προς το καλύτερο, χαρακτήρισε την αυριανή (3/9) αντίπαλο της εθνικής, Βραζιλία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

«Είναι μια ομάδα με επιθετική φιλοσοφία, όχι ότι δεν δίνει σημασία στην άμυνα, αλλά κυρίως κοιτάζει το σκορ, έχει πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Το ζητούμενο είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους αφήσουμε να βάλουν εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο,» εξήγησε ο Σκουρτόπουλος και πρόσθεσε όσον αφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Σλούκα: «Ο Γιάννης είναι πλέον ώριμος και ο Σλούκας παίκτης μεγάλης κλάσης».

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Με το Μαυροβούνιο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση κι είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και αύριο. Έχουμε απέναντι μας μια ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική, έμπειρη και αρκετά ανανεωμένη προς το καλύτερο. Είναι μια ομάδα με επιθετική φιλοσοφία, όχι ότι δεν δίνει σημασία στην άμυνα, αλλά κυρίως κοιτάζει το σκορ, έχει πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν.

Το ζητούμενο είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους αφήσουμε να βάλουν εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Σε ό,τι αφορά το Μαυροβούνιο, δεν είδαμε την πραγματική εικόνα, καταφέραμε και μπλοκάραμε πολύ καλά τους ψηλούς του. Οι Βραζιλιάνοι παίζουν περισσότερο με το σουτ, οι ψηλοί είναι πιο βοηθητικοί. Έχουμε την ευκαιρία με τα ψηλά σχήματα να κάνουμε αλλαγές πάνω στις εξόδους των σουτέρ. Το θέμα είναι ότι ομάδες που έχουν αυτή την φιλοσοφία και παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο, εμάς μας ταιριάζουν καλά και μας βοηθάνε κι εμάς να παίζουμε πιο εύκολα. Θέλουμε να υπάρχουν τέτοιες ομάδες, δεν θέλουμε απέναντι μας ομάδες που θα κλείνονται πίσω με άμυνα ζώνης ή κλειστές άμυνες ώστε να μας κόψουν το γρήγορο παιχνίδι και να μας πάνε σε σετ επιθέσεις.

Αν είμαστε, λοιπόν σωστοί στην άμυνα, θα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το ανοιχτό γήπεδο. Χθες το παιχνίδι της Νέας Ζηλανδίας με τη Βραζιλία είχε απίστευτο ρυθμό, γινόταν μια πάσα και μετά σουτ, από καλάθι σε καλάθι και πάει λέγοντας. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση… Είμαστε καλύτερη ομάδα στο σετ παιχνίδι και πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Ο κόουτς Πέτροβιτς έχει ευρωπαϊκή φιλοσοφία και εμπειρία, έχει προσαρμοστεί καλά στη Βραζιλία, δεν έχει χαλάσει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας, προσπαθεί να βάλει κάποια ευρωπαϊκά στοιχεία στην άμυνα.»

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.