Σκρέκας: «Ο Σταθάκης να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τα ΕΛΠΕ»

Με αφορμή την ανακοίνωση υπογραφής της συμφωνίας για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΕΛΠΕ, ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας διατύπωσε στις δηλώσεις του ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, για τη συμφωνία αυτή.

«Οι αποκρατικοποιήσεις όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την πολιτική της η Νέα Δημοκρατία, μπορούν και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Με αυτή την οπτική εξετάζουμε και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, των Ελληνικών Πετρελαίων», τόνισε αρχικά ο Κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Από τις ανακοινώσεις που έγιναν ωστόσο εγείρονται καίρια ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

Α) Πόσο χρονικό διάστημα διαπραγματεύονταν το Δημόσιο και ο ιδιώτης μέτοχος την πώληση;

Β) Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η αποκρατικοποίηση που όφειλε να έχει σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να δώσει νέα ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας, πρέπει εσπευσμένα πλέον να διεκπεραιωθεί μέσε σε μόλις τρεις μήνες;»

“Να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πώληση”

Και ο τομεάρχης της ΝΔ, καταλήγει: «Για τη Νέα Δημοκρατία, η πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και το τίμημα να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τους όρους που συμφώνησαν Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ για θέματα εθνικής σημασίας, που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, αλλά και οι ευαίσθητες οικονομικά και εθνικά έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Σταθάκης, οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».