Σοκ! Η Burberry κατέστρεψε ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ

Τον εφιάλτη κάθε γυναίκας έκανε πραγματικότητα η εταιρία Burberry, η οποία κατέστρεψε αξίας 31 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times, η εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστρέψει συνολικά ρούχα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν στο ράφι.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κρίση αυτή οφείλεται στο γεγονός πως η εταιρία αρνείται να κατεβάσει τις τιμές της στη λιανική αγορά, με τη διάσημη καμπαρντίνα της να κοστίζει ακόμη και 1600 ευρώ.

Αντιδρούν οι επιστήμονες με τις πρακτικές της εταιρίας

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον.

Αντίθετοι, στην καταστροφή του ρούχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας οι οποίοι ζήτησαν να μοιραστούν. Οι προτάσεις τελικά δεν εισακούστηκαν και η καύση των ρούχων προχώρησε κανονικά.

Η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται όμως πως είναι συνήθης για τις εταιρίες ακριβού ρουχισμού προκειμένου να μην δοθούν τα προϊόντα τους αργότερα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Πέρυσι μόνο ένας εργαζόμενος της διάσημης εταιρίας ρούχων, Urban Outfitters, είχε αποκαλύψει πως του είχαν ζητήσει να πετάξει πράσινη μπογιά σε ρούχα που είχαν μείνει στοκ. Αρκετοί επιστήμονες, όμως, κατακρίνουν τις εν λόγω πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς τες μη περιβαλλοντολογικές.