Σουηδία: Οκτάχρονη εντόπισε ξίφος… 1.500 ετών σε λίμνη!

Ξίφος… 1.500 ετών εντόπισε στη λίμνη Vidöstern μία 8χρονη στη Σουηδία το καλοκαίρι ενώ κολυμπούσε κοντά στο εξοχικό της οικογένειάς της στην κομητεία Jönköping.

Καθώς το καλοκαίρι η στάθμη της λίμνης είχε υποχωρήσει αρκετά, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή, το οκτάχρονο κορίτσι πάτησε πάνω στη λαβή του ξίφους.

«Ένιωσα κάτι στο νερό και το σήκωσα. Είδα τη λαβή και πήγα στον πατέρα μου, για να του πω ότι έμοιαζε με ξίφος», δήλωσε η οκτάχρονη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC.

Απευθύνθηκε στο τοπικό μουσείο

Κοιτάζοντας καλύτερα την ανακάλυψη της κόρης του και αφού ζήτησε τη γνώμη ενός φίλου του, ο πατέρας του κοριτσιού, Andy Vanecek, διαπίστωσε πως πρόκειται για κειμήλιο πολλών ετών και απευθύνθηκε στο τοπικό μουσείο του Jönköping.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του μουσείου -όπου φυλάσσεται σήμερα το ιστορικό αντικείμενο- το ξίφος διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Η ανακάλυψη της οκτάχρονης οδήγησε τις τοπικές αρχές σε περαιτέρω ανασκαφές στον χώρο, κατά τις οποίες εντοπίστηκε μια πόρπη ζώνης του 3ου αιώνα.

Δείτε επίσης: Επέτρεψαν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό