Σπυράκη: «Προτεραιότητα για τη ΝΔ η επιστροφή των στρατιωτικών»

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνέλαβε το θέμα στην σωστή του διάσταση όταν μίλησε για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.

«Η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα μας η συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να γυρίσουν το συντομότερο οι δύο αξιωματικοί στις οικογένειές τους και στην πατρίδα» τόνισε αρχικά η Μ. Σπυράκη.

Σημείωσε δε, ότι η Νέα Δημοκρατία εξ’ αρχής δεν θεώρησε ότι πρόκειται για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο και πορεύτηκε με αυτό τον γνώμονα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα μετ’ επιτάσεως στις ΗΠΑ αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επίσης σε ερώτηση που τέθηκε για τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, η Μ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι το «ζήτημα απηχεί τη συνολική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας».