Σπύρος Βούγιας: «Μια μεγάλη αλλά άνιση μάχη»

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στο δήμο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Βούγιας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», βάσει τόσο του exit poll της Interview, όσο και των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, με σημαντική διαφορά από τους τρεις πρώτους.

Ο κ. Βούγιας κάνει λόγο για «μεγάλη, αλλά άνιση» μάχη και επισημαίνει πως η παράταξή του θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βούγιας:

Η “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” έδωσε μια μεγάλη αλλά άνιση μάχη για την πόλη, με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, πολιτικό ήθος και υψηλή αισθητική.

Είχε όμως να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρά συγκροτήματα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και ισχύος, που κατάφεραν τελικά να επιβάλλουν τη δύναμή τους στην πόλη. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια οπισθοχώρηση σε σχέση με την ανεξάρτητη και υπερκομματική λογική της προηγούμενης διοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά, συγκέντρωσε ένα αξιόλογο ποσοστό που της επιτρέπει να συγκροτήσει μια αξιόπιστη δημοτική ομάδα που θα προσπαθήσει να συμβάλει την επόμενη μέρα, στη λήψη αποφάσεων για το καλό της πόλης.

Σχετικά με τη μάχη του β΄ γύρου η ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξή μας δεν είναι δυνατόν να πάρει οποιαδήποτε θέση. Σέβομαι απεριόριστα την κρίση των μελών και των ψηφοφόρων μας που μπορούν χωρίς την δική μου υπόδειξη να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν την καλύτερη επιλογή για την πόλη.

Τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης θα τον επιλέξουν οι πολίτες την επόμενη Κυριακή. Εμείς θα σεβαστούμε την ετυμηγορία τους και θα διερευνήσουμε μαζί του, όπως και με άλλες παρατάξεις, εάν υπάρχουν οι δυνατότητες συνεργασίας, ώστε να συγκροτηθεί μια στέρεη συμμαχία για να διοικηθεί αποτελεσματικά η πόλη.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για μια πόλη εξωστρεφή, βιώσιμη και λειτουργική».