Σταύρος Καλαφάτης: «Δήμαρχος σε… slow motion ο Μπουτάρης»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Σταύρος Καλαφάτης τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (19/7) στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» υποστηρίζει πως ο επικεφαλής του κεντρικού δήμου της πόλης υιοθετεί, με καθυστέρηση 48 ωρών, τις θέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μπουτάρης, με καθυστέρηση 48 ωρών, στο σοβαρότατο θέμα των  εμπορικών σημάτων και τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών σε αυτά, υιοθετεί τις θέσεις μας. Μόλις προχθές, στο Δημοτικό  Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, δεν αποδέχονταν αυτό που υπογραμμίζαμε, ότι η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί στους Σκοπιανούς “Μακεδονική”  εθνικότητα και γλώσσα και παραπέμπει σε διευθέτηση των εμπορικών  ονομασιών, των επωνυμιών και σημάτων από “διεθνή ομάδα ειδικών”,  γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα σε βάρος ελληνικών προϊόντων με  ονομασία προέλευσης τη Μακεδονία», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

«Οι Μακεδόνες δεν θα σιωπήσουμε»

«Εκείνος επέμενε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επικαλούνταν “προσωπικές  εμπειρίες” προ… 40ετίας, για να μας πείσει», συνέχισε ο κ. Καλαφάτης, προσθέτονας: «Πριν αλέκτωρα λαλήσαι, ανέκρουσε πρύμναν κι επικαλείται τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών  Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)! Τον ενημερώνω ότι μόλις σήμερα το  Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με ανακοίνωσή του,  χαρακτηρίζει “απολύτως αναγκαία” την καταχώριση εμπορικών σημάτων με  το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγά του και καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη  του να σπεύσουν να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη, τόνισε: «Οι Μακεδόνες, δήμαρχε, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπήσουμε και δεν θα  σιωπήσουμε. Εσύ ενεργείς, όπως πάντα, σε… slow motion» και κατέληξε:

«Όσον αφορά τα οκτώ χρόνια διοίκησης Μπουτάρη, τα οποία επιχείρησε να  διαφημίσει, για άλλη μία φορά επανέλαβε όσα λέει εδώ και οκτώ χρόνια.  Όσο για το “παράπονό” του ότι η “Πρωτοβουλία” δεν μπορεί “να πουλήσει  το έργο της”, ένα έχουμε να του πούμε: Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι  που δεν υπάρχει».