«Στελέχη της κυβέρνησης δεν κρύβουν την απέχθειά τους για την αστυνομία»

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα «αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων» που δέχεται η αστυνομία.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης Αττικής της ΕΛΑΣ, μαζί με το Γραμματέα του Τομέα, Πάτροκλο Γεωργιάδη, και τον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΔ, Δημήτρη Γεωργατζή.

Μετά την επίσκεψη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τους άνδρες των ΜΑΤ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων. Η αστυνομία και κυρίως οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν μετατραπεί σε ζωντανούς στόχους για την εκτόνωση τραμπούκων, που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της Κυβέρνησης. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ή κινδυνεύσει από τις επιθέσεις των λεγόμενων “συλλογικοτήτων”.

Δυστυχώς, αυτό δεν απασχολεί τα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν έχουν κρύψει την απέχθειά τους για την Αστυνομία. Ο ίδιος ο κ. Τόσκας, εξάλλου, έχει χαρακτηρίσει “τσούρμο” την Ομάδα ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκε κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία, όμως, δεν αντέχει άλλο. Οι αστυνομικοί δεν θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να εκτονώνονται οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες.

Ο νόμος και η τάξη πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας».