Στην αντεπίθεση η Ένωση Δικαστών για την υπόθεση Novartis

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μετατρέπεται διαχρονικά σε μέρος του πολιτικού προβλήματος» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέως, περνώντας στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis.

Με αφορμή και τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει σε ανακοίνωσή της «τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης, τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων».

Η Ένωση υπενθυμίζει «ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση τον σεβασμό στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών, την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας».

Και προσθέτει: «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος».

«Απαίτηση όλων ένα κράτος δικαίου»

Επίσης, αναφέρει η ΕΔΕ ότι, «οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Τέλος αυτονόητη είναι, υπογραμμίζει η Ένωση, «η απαίτηση όλων, σε ένα Κράτος Δικαίου, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων».