«Άκυρο» από μουσουλμανικές οργανώσεις στην εκδήλωση Τραμπ για το ιφτάρ

Σε μια κίνηση-έκπληξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτν Τραμπ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει εκδήλωση προς τιμήν της μουσουλμανικής γιορτής του ιφτάρ, που σηματοδοτεί την λήξη της νηστείας της ημέρας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο Τραμπ, είχε σπάσει την παράδοση που τηρούνταν από τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, η οποία ήθελε την διοργάνωση δείπνου στον Λευκό Οίκο, προς τιμήν των εκπροσώπων των μουσουλμανικών κοινοτήτων της χώρας.

Η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση αυτή απλώς ότι «Θα υπάρχουν περίπου 30-40 προσκεκλημένοι», αποφεύγοντας να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά τους, πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να στείλουν εκπροσώπους στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Σημειώνεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και της μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας, είναι τεταμένες, κυρίως λόγω της πρότασης του Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στη χώρα, κατά την προεκλογική του περίοδο.