Στην Ευρώπη στέλνουν οι Έλληνες δικηγόροι το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Ευρώπη στέλνουν οι Έλληνες δικηγόροι το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών! Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσού, προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), Antonin Morcky, για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Καλεί το CCBE να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης.

Δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Ειδικότερα, με την επιστολή του ο  Δημήτρης Βερβεσός ενημερώνει τον ομόλογό του, του CCBE, για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.

Ζητούν να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων στην Ανδριανούπολη

Προς τούτο, ζητείται από το CCBE να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων στην Ανδριανούπολη, ως παρατηρητών, για τα ανωτέρω θέματα.