Στην τελευταία του κατοικία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πρωί τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου της Λάρισας, για να αποχαιρετήσει τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιο, στην τελευταία του κατοικία.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε με πολλές τιμές και χειροκροτήματα από τον κόσμο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, παρουσία των τοπικών φορέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος «υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της ιεραρχίας της Εκκλησίας, βοήθησε το έργο της κι αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε».

O δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στον επικήδειο λόγο του είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Λάρισα αποχαιρετά με συγκίνηση τον ακούραστο ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας, τον πνευματικό ηγέτη της, τον καρτερικό και ανεξίκακο ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στον επικήδειο λόγο του, επισήμανε ότι η τοπική Μητρόπολη αλλά και η Θεσσαλία «ευλογήθηκαν από τον Θεό να έχουν Μητροπολίτη τον μακαριστό Ιγνάτιο». Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, τόνισε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ό,τι πρέπει ώστε το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη να έχει τη δέουσα συνέχεια και σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ώστε η Λάρισα, η οποία πενθεί για την κοίμηση του ποιμενάρχη της, να προχωρήσει και πάλι μπροστά».

Το σημείο αναπαύσεως του Μητροπολίτη Ιγνατίου, στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου, υπήρξε προσωπική επιθυμία του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ