Στη Βουλή το δημοσίευμα της Politik για τη ΜΚΟ

Ερώτηση στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την αποκάλυψη του Politik ότι η κα Έφη Αχτσιόγλου «παρέδωσε τα κλειδιά» του εν λόγω υπουργείου σε ΜΚΟ, προκειμένου να διοργανώσει ετήσιο συνέδριο για την κοινωνική οικονομία.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει στην ερώτησή του όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του Politik για τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Impact Hub», η οποία είχε το γενικό πρόσταγμα στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Οικονομίας (ΚΑΛΟ) του υπουργείου Εργασίας στη Σοφοκλέους. Μάλιστα, εκπρόσωποι της υποδέχονταν τους προσκεκλημένους, συμπεριφερόμενοι ως «κρατικοί κλειδοκράτορες».

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση που απηύθυνε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο κ. Καράογλου:

ΜΚΟ υποκαθιστά το υπουργείο Εργασίας

Εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκαλεί δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο ΜΚΟ υποκαθιστά το εν λόγω υπουργείο στη διοργάνωση ετήσιου συνεδρίου για την κοινωνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα Politik.gr,  η ΜΚΟ «Impact Hub» φέρεται να είχε το γενικό πρόσταγμα στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) του υπουργείου Εργασίας στη Σοφοκλέους.

Μάλιστα, εκπρόσωποι της υποδέχονταν τους προσκεκλημένους, συμπεριφερόμενοι ως κρατικοί κλειδοκράτορες.

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση απέστειλε και σχετικό email-πρόσκληση συμμετοχής στην κλαδική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΚΑΛΟ Athens Expo 2018, δηλώνοντας ότι αποτελεί την «οργανωτική ομάδα».

Όπως αναφέρεται σε αυτό: «Θα θέλαμε, λοιπόν, να ζητήσουμε την παρουσία σας, φυσική ή ψηφιακή, ώστε να βγάλουμε τους βασικούς πυλώνες που θα θέλατε να αναδείξουμε στο πρόγραμμα της έκθεσης μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και ότι άλλο προκύψει από τη συνάντηση».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • Με ποιο σκεπτικό μια ΜΚΟ υποκαθιστά στην ουσία το αρμόδιο υπουργείο όσον αφορά στη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου για την κοινωνική οικονομία;
  • Η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση έχει αναλάβει και άλλες παρόμοιες «πρωτοβουλίες» με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
  • Ποιο ήταν το κόστος διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου για την οικονομική οικονομία;
  • Ποια είναι η πηγή χρηματοδότησης της συγκεκριμένης ΜΚΟ;