Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πάρκο ΑμεΑ στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, παρουσίασε –μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου– το έργο «Πάρκο ΑμεΑ για όλους» και παρέδωσαν τρία οικόπεδα στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη για τη δημιουργία σχολείων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για τη δημιουργία του πρότυπου πάρκου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίασε τη μελέτη του έργου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα πάρκα στην περιοχή των Βαλκανίων και μια πολύ σημαντική συμβολή για τα μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά και για όλα τα παιδιά, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πάρκο θα λειτουργήσει στην περιοχή Μαλακοπή της Άνω Τούμπας, σε χώρο συνολικής επιφάνειας 2.160 τμ.

Στην ίδια εκδήλωση, παραχωρήθηκαν τρία οικόπεδα για την ανέγερση σχολείων, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών στέγασης σχολικών συγκροτημάτων, στους δήμους Νεάπολης-Συκεών και  Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών Αντώνης Σαουλίδης και Μιχάλης Βουλγαρίδης.