Στη Νίκαια το 11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αττικής

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο πλαίσιο του 11ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και θα ολοκληρωθεί στη δημοτική ενότητα Νίκαιας στις 9 Σεπτεμβρίου με 9 παραστάσεις για το κοινό και ελεύθερη είσοδο.

Πιο συγκεκριμένα στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των δήμων Νίκαιας ‐ Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Ρενδία Λέξις), Λαυρεωτικής (Εξόρυξη), Αγίου Δημητρίου, Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.), Μοσχάτου-Ταύρου (Εν Δράσει), Περιστερίου (Ανδρέας Βαρούχας) και Αγίας Παρασκευής (ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ).

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των παραστάσεων που αναβλήθηκαν τον Ιούνιο λόγω καιρικών συνθηκών στο Ρέντη, στο ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε διασκευή (για παιδιά) του Γιάννη Καλατζόπουλου από την παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου του δήμου Νίκαιας ‐ Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».
  • Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου: «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, από το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Νίκαιας ‐ Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις».
  • Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Ρέππα-Παπαθανασίου από την πειραματική σκηνή του δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας».

Βράβευση θεατρικού εργαστηρίου Δήμου Νίκαιας ‐ Αγ. Ι. Ρέντη

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το θεατρικό εργαστήρι δήμου Νίκαιας ‐ Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Διστόμου 2018, με δυο βραβεία και έναν έπαινο για την παράστασή του «Φωνάζει ο κλέφτης». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 8 επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ ερασιτεχνικοί θίασοι απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Νίκαιας ‐ Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στην επιστροφή του θεατρικού εργαστηρίου από το Δίστομο «με δυο βραβεία και έναν έπαινο στη βαλίτσα» σημείωσε ότι «δίκαια έχει καταξιωθεί σαν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας καθώς ο μαγικός κόσμος του θεάτρου είναι πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση προς όσους είναι ή αισθάνονται νέοι να ξανοιχθούν στο ονείρεμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ