Στον οικονομικό εισαγγελέα ο φάκελος της της Folli Follie

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα οι διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie, για συνολικά 11 άτομα.

Ο επίμαχος φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων, τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο εν λόγω φάκελος αρχικά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 20 Αυγούστου, αν και  την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλιν αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει  κατ’ αρχήν , αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση.

Σε δεύτερο χρόνο  δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί  το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.