ΙΝΤΙΜΕ

Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα για το δημογραφικό

Το πόρισμα για το δημογραφικό ζήτημα της χώρας παρέδωσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση τα μέλη του προεδρείου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συστάθηκε τον Μάιο του 2017 για το Δημογραφικό, κυρία Αθανασία Αναγνωστοπούλου (Πρόεδρος), κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (Αντιπρόεδρος) και κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Γραμματέας).

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής που εργάστηκαν αόκνως για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαμορφώσουν μια πολιτική και προτάσεις πάνω στο πολύ κρίσιμο, πρωτεύον ζήτημα, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, κυρία Αναγνωστοπούλου, επισήμανε ότι η Επιτροπή δούλεψε από τις 5 Μαΐου 2017, οπότε συστάθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, καλώντας πάρα πολλούς φορείς, ίσως για πρώτη φορά στη Βουλή, γι’ αυτό το θέμα, σε συνεργασία με την αρμόδια  Επιστημονική Επιτροπή και κατέληξε σε πόρισμα κατά πλειοψηφία με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ. Μειοψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να αξιοποιηθεί από τη Βουλή το πόρισμα αυτό, ενώ ο κ. Μπαργιώτας δήλωσε πως πρόθεση του πολιτικού κόσμου είναι να υλοποιηθούν κάποιες από τις τεκμηριωμένες απόψεις που διατυπώνονται.

Ο Πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι το πόρισμα θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια του Σώματος, επισήμανε τις εργασίες που έκαναν τα κόμματα κατά μόνας, όπως το ΚΙΝΑΛ, εκ παραλλήλου με την Επιτροπή και ενσωμάτωσαν τις προτάσεις τους, και δήλωσε πως ευελπιστεί «και για την παρούσα και για την επόμενη Βουλή αυτά τα σχεδόν ομόφωνα και τεκμηριωμένα πορίσματα να γίνονται το έδαφος για να ασκούνται εγκαίρως πολιτικές».