Στο Δουβλίνο ο Τέρενς Κουίκ

Στο Δουβλίνο βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins , με τον ομόλογο του αρμόδιο για τη Διασπορά, κ. Κίραν Κάνον και με το Δήμαρχο Δουβλίνου κ. Μιχάλ Μακ Ντόνεκα.

Ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί επίσης, με το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Δουβλίνου, ενώ θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το ελληνικό σχολείο.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του υφυπουργού Εξωτερικών

Στις 25 Μαρτίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο, ύστερα από πρόσκληση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής στην ετήσια πανηγυρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας για τις εθνικές επετείους Ελλάδας και Κύπρου.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο, στις 25 Μαρτίου, ο κ. Κουίκ θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία επ’ αφορμή της Εθνικής Επετείου που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πανηγυρική εκδήλωση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας. Στις 26 Μαρτίου, ο κ. Υφυπουργός θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και με το Λόρδο Martin Callanan, Υφυπουργό Εξόδου Ε.Ε.

Τέλος, θα επισκεφθεί το ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λονδίνου και θα παραστεί στη δεξίωση του Έλληνα Πρέσβη, με αφορμή την Εθνική Επέτειο, προς τα μέλη των ομογενειακών οργανώσεων και τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων στο Ηνωμένο Βασίλειο.