Σώθηκε από την κατεδάφιση ιστορικό σινεμά στο Λονδίνο

Επιτυχείς φαίνεται πως ήταν η εκστρατείας Save Britain’s Heritage (SAVE), η οποία αντιστέκονταν στην κατεδάφιση, ενός από τους πλέον, ιστορικότερους κινηματογράφους στο Λονδίνο, στην περιοχή του Γουέστ Εντ.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Ιστορικών Κτιρίων και Μνημείων της Αγγλίας μετά τη μεγάλης κλίμακας εκστρατεία που υποστηρίχθηκε από τις σημαντικότερες πολιτιστικές, κινηματογραφικές και θεατρικές ενώσεις της Βρετανίας, προκειμένου να σωθεί από την κατεδάφιση ο ιστορικός κινηματογράφος ο οποίος άνοιξε επίσημα το 1928, αποφάσισε να τεθεί υπό την προστασία της.

Ο κινηματογράφος αναμενόταν να κατεδαφισθεί και στη θέση του να κατασκευαστούν σύγχρονα γραφεία. Το κτίριο του Empire Cinema θεωρείται ένα από τα τελευταία ιστορικά κτίρια κινηματογράφων που διασώζονται σήμερα στο Λονδίνο.

Η Επιτροπή ιστορικών κτιρίων και μνημείων της Αγγλίας, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτηρίζει το Empire Cinema ως το μοναδικό διασωθέν κτίριο κινηματογράφου με τόσο επιβλητικό εσωτερικό διάκοσμο, που σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Φρανκ Βέριτι.

Ο ειδικός στην κατασκευή κινηματογράφων την εποχή της μεγάλης άνθησής τους, ήταν εκείνος που έφερε στη Βρετανία τους πολυτελείς κινηματογράφους μέσα από το έργο του για το μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ, Παραμάουντ.