“Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα δεν υπάρχουν σκοτεινά δωμάτια και τροχήλατες βαλίτσες”, τονίζει ο Αλ. Φλαμπουράρης

«Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα δεν υπάρχουν σκοτεινά δωμάτια και τροχήλατες βαλίτσες, όταν μάλιστα σ’ αυτή τη μικρή χώρα όλα μαθαίνονται εν τέλει, και ο κόσμος το γνωρίζει καλά ότι εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, που κυκλοφορεί αύριο.

«Δεδομένη η ομαλή έξοδος από τα μνημόνια»

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Φλαμπουράρης θεωρεί δεδομένη την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που φέρουν το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ να έχει ζητήσει τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων να εφαρμοστούν ένα χρόνο νωρίτερα.

«Θεμιτές οι επιμέρους διαφοροποιήσεις»

Αναφορικά με την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι αυτή στηρίζεται «στην εντιμότητα, στην εμπιστοσύνη, στη διαφάνεια και κυρίως στο σεβασμό των διαφορετικών ιδεολογικών προελεύσεων» και πως όσο τηρούνται αυτά, «κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Αυτό βεβαίως, δεν εμποδίζει επιμέρους διαφοροποιήσεις, ακόμη και σε σοβαρά θέματα, ως προς τα οποία, θεμιτά ο καθένας μπορεί να διατυπώνει τις θέσεις του».

Μεταξύ άλλων, σχετικά με την υπόθεση Novartis, τονίζει ότι «η μόνη καθοριστική παρέμβασή μας στη Δικαιοσύνη είναι η… μη παρέμβασή μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ