Στόλτενμπεργκ: «Να αδράξει την ευκαιρία η ΠΓΔΜ»

Να αδράξει την ευκαιρία κυρώνοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, κάλεσε την ΠΓΔΜ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι Σύμμαχοι συζήτησαν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της προόδου των Σκοπίων προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Η πΓΔΜ να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας»

«Η Βουλή των Σκοπίων πρέπει τώρα να αδράξει την ιστορική ευκαιρία και να ολοκληρώσει τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών για να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η συζήτηση για τα Δυτικά Βλκάνια έγινε παρουσία της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία επαναβεβαίωσε τη σαφή προοπτική των χωρών της περιοχής και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. εργάζεται για να στηρίξει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Για την κ. Μογκερίνι, η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια, η συνεργασία με όλες τις χώρες της περιοχής είναι καλή τόσο σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, όσο και σε θέματα πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης.

Δείτε επίσης: Κύκλωμα χρυσού: Στην αντεπίθεση οι εμπλεκόμενοι