Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αφιερωμένη στην καθαρίστρια του Δήμου Βόλου η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή λόγω του πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού που προσκόμισε για την πρόσληψή της, πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση υπογραφών για την αποφυλάκιση της καθαρίστριας.

“Αφιερώνουμε αυτήν την κινητοποίηση σε μία γυναίκα…”

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ Γιάννα Γαϊτάνη μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Ενόψει της αυριανής Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αφιερώνουμε αυτή τη διαμαρτυρία σε μία γυναίκα που αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει ένα απολυτήριο Δημοτικού για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Θεωρούμε ότι κυβέρνηση, Αστυνομία και Δικαιοσύνη τιμωρούν τους φτωχούς ανθρώπους εάν υπάρχει παραβατικότητα από την πλευρά τους αλλά είναι πάρα πολύ ανεκτικοί και δεν υπάρχουν νόμοι για τους πλούσιους, για τη δικαστικό που πλαστογράφησε πτυχίο για τον αστυνομικό που πλαστογράφησε πτυχίο και αυτούς που έχουν καταχραστεί, όπως επώνυμοι πολιτικοί, τα έσοδα του κράτους.

Εκεί δεν υπήρχε δόλος προς το κράτος και προς όφελος του Δημοσίου αλλά υπήρξε από την καθαρίστρια. Είναι πάρα πολύ άδικο, είναι ταξική πολιτική και θα πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει -και ειδικά η Δικαιοσύνη να αλλάξει η απόφαση της.

Αυτό απαιτούμε για την καθαρίστρια, όπως επίσης θα πρέπει να δούμε και όλους τους νόμους που βοηθάνε αυτή τη στιγμή να αναπτύσσεται ένας μισογυνισμός από πλευράς πολιτικών.

Βλέπουμε πόσο έχουν πληγεί οι γυναίκες από την κρίση. Χρειάζονται δομές για τις γυναίκες που κακοποιούνται, χρειάζονται πολλά πράγματα υπέρ των γυναικών».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ