«Συγχαρητήρια» στον Μπολσονάρου από τον αντίπαλό του Αντάτζι

Ο αντίπαλος του νικητή των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών και υποψήφιος πρόεδρος της αριστεράς, Φερνάντου Αντάτζι, συνεχάρη τον ακροδεξιό αντίπαλό του, Ζαϊχ Μπολσονάρου, για την νίκη του στις εκλογές.

Με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αντάτζι ευχήθηκε στον Μπολσονάρου «καλή τύχη».

«Πρόεδε Ζαΐχ Μπολσονάρου, σας εύχομαι να επιτύχετε. Η χώρα μας αξίζει το καλύτερο. Γράφω αυτό το μήνυμα σήμερα με ελαφριά καρδιά, με ειλικρίνεια, ώστε να προκύψει το καλύτερο για όλους μας. Καλή τύχη», έγραψε ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Στην ομιλία του μετά την αποτυχία του, ο Αντάτζι δεν είχε αναφέρει το όνομα του Ζαΐχ Μπολσονάρου, αφού εξασφάλισε το 45% των ψήφων έναντι 55% του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού.

Έσπασε επίσης τη συνήθεια που θέλει τον ηττημένο στη Βραζιλία να τηλεφωνεί στον εκλεγέντα πρόεδρο για τον συγχαρεί το βράδυ της εκλογής του.

Στο μεταξύ, το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βραζιλίας θα είναι στη Χιλή, δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ο μελλοντικός επικεφαλής του επιτελείου του.

Ο Μπολσονάρου συμφώνησε με τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα να κάνει το ταξίδι αυτό μόλις αναρρώσει πλήρως από την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Όνιξ Λορεντσόνι, ο οποίος εποπτεύει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου στη Βραζιλία