Συλλαλητήριο από άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν το πρωί της Κυριακής (2/12) άτομα με αναπηρίες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης, ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία, καθώς και ενίσχυση στην εκπαίδευση και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ.

Στο παναναπηρικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη τη χώρα.

Παρών οι Τζιτζικώστας, Αηδονόπουλος, Χαραλαμπίδου

Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν τα προεδρεία της συνομοσπονδίας και των περιφερειακών ομοσπονδιών αναπήρων, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονόπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κλιμάκιο της ΛΑΕ και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμοπουλος.

«Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα» είπε ο προεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, τονίζοντας ότι αυτό απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε όλη την κοινωνία .«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με έναν αταλάντευτο και ακάματο αγώνα, να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας» ανέφερε.

Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε σε επιμέρους διεκδικήσεις, όπως σταθερή χρηματοδότηση των δομών, βελτίωση των υπηρεσιών, δημόσιο πρόγραμμα αναπηρικών πολιτικών, φθηνότερα φάρμακα, κ.ά.

«Παζάρια και σκόντο στην υγεία δεν κάνουμε. Διεκδικούμε ανοιχτές δομές σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Βαρδακαστανης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.