«Συμπαραστάτης ο Κοτζιάς σε απόφαση ΟΗΕ και Σκοπίων»

«Δεν αποφάσισε η εθνική αντιπροσωπεία να μπει η υπογραφή στις Πρέσπες. Το αποφάσισε ο ΟΗΕ με τα Σκόπια και συμπαραστάτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας» δήλωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο ο βουλευτής Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Από την πλευρά του, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διαμορφώθηκαν στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης, δεσμεύτηκε ότι οι ΑΝΕΛ «ως ορκισμένοι υπηρέτες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους πολίτες».

«Είμαστε πλέον πληγωμένοι, αλλά έχουμε προσδιορίσει την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα προκειμένου να πάμε συντεταγμένα. Καθάρισε η ήρα από το στάρι. Εκείνο που μας κρατάει ως πολιτική δύναμη είναι η αγάπη των συμπολιτών μας, των Ελλήνων ψηφοφόρων μας, που μας πίστεψαν και εξακολουθούν να μας πιστεύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης

Για την πρόταση δυσπιστίας

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση τον Ιούνιο του 2018, ο κ. Κατσίκης, ξεκαθάρισε την θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία συνολικά την είχε καταψηφίσει.

«Πρώτον αν την είχαμε στηρίξει, θα είχαμε προκαλέσει τον πολιτικό μας εξευτελισμό, ως εντολοδόχοι που ακολούθησαν την εντολή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. Δεύτερον, αν ακόμα είχαμε υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας, αυτή δε θα είχε περάσει, γιατί δε θα έβγαιναν τα κουκιά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Δε θα συμπλήρωνε τον απαιτούμενο αριθμό», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, συνέχισε καταγράφοντας ως τρίτο επιχείρημα για την καταψήφιση της πρόταση μομφής, πως «αν ακόμα περνούσε η πρόταση δυσπιστίας, τι θα εμπόδιζε μετά από λίγες ώρες τον τότε υπουργό Εξωτερικών να πάει στις Πρέσπες να υπογράψει;», ενώ στην συνέχεια κατήγγειλε ότι «αυτή η υπογραφή αφορούσε ένα σχέδιο. Δεν αποφάσισε η εθνική αντιπροσωπεία να μπει μια τέτοια υπογραφή. Το αποφάσισε ο ΟΗΕ με τα Σκόπια  και συμπαραστάτη τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας».

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι «τώρα που ήρθε η ώρα της εθνικής αντιπροσωπείας να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, συνεπείς στα λόγια μας και υπεύθυνοι στις πράξεις μας, αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση».

«Εμείς οι ΑΝΕΛ κρατήσαμε μια στάση εθνικά υπερήφανη, εθνικά υπεύθυνη και εθνικά πατριωτική, ταυτίζοντας τη δική μας θέση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις αρχές και τις αξίες μας, με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Κατσίκης ως προς την στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.