Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στις αρχές Σεπτεμβρίου

Συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έχει οριστικοποιηθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, η συνάντηση πιθανόν να πραγματοποιηθεί λίγο μετά την επίσκεψη του επικεφαλής του γαλλικού κράτους στο Λουξεμβούργο την 6η Σεπτεμβρίου.

Εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, «η πεποίθηση του προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι η άνοδος του λαϊκισμού ενισχύει την ανάγκη να αναζητηθεί ένα προοδευτικό τόξο κατά μήκος της Ευρώπης, με στόχο να σκεφτούμε ένα ευρωπαϊκό προοδευτικό σχέδιο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει αποφασίσει να συνεχίσει «μια δραστήρια ευρωπαϊκή διπλωματία», θα επισκεφθεί την 28η και 30η Αυγούστου τη Δανία και τη Φινλανδία με βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών τις μεταρρυθμίσεις για την ΕΕ, το μεταναστευτικό και το Brexit.

Η Δανία, μαζί με τη Γαλλία, είναι μία από τις χώρες που παραμένουν προσηλωμένες σε μια συνεκτική κι ενιαία ευρωπαϊκή θέση στο θέμα του Brexit, όπως εξηγεί το Ελιζέ.

Δείτε επίσης: Ιταλία: «Θα στείλουμε τους πρόσφυγες πίσω στη Λιβύη»