Συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με τον Στ. Πέτσα και τον Γ. Μαστρογεωργίου

ροη

Συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννη Μαστρογεωργίου, είχε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας «εκφράστηκε σαφώς, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η διάθεση για τακτική συνεργασία με την ομοσπονδία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα θέματα των δημοσιογράφων».

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα πέντε σημείων με τα βασικά, θεσμικά και εργασιακά ζητήματα του κλάδου. Στη συζήτηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τέθηκαν τα θέματα: συλλογική σύμβαση εργασίας με το Δημόσιο τόσο για θεσμικά όσο και οικονομικά ζητήματα, πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η σχετική πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας στο ευρωπαϊκό δίκαιο, στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης του Τύπου, ζητήματα που αφορούν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πέτσας «εξέφρασε την κατανόησή του και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζεται. Επίσης, «διαβεβαίωσε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη λειτουργία της ΕΡΤ3». Τέλος, προσδιορίστηκε συνάντηση εργασίας για το τέλος Αυγούστου.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.