Συνάντηση του Κ.Ζέρβα με το νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, επισκέφθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ερνστ Ράιχελ (Εrnst Reichel), ο πρώτος διπλωμάτης που πέρασε το «κατώφλι» του γραφείου του δημάρχου μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, βρέθηκε η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και η ΔΕΘ του 2020 με τη Γερμανία να είναι τιμώμενη χώρα. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε επίσης πως το πρώτο του επίσημο ταξίδι, ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα είναι στο Βερολίνο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Συζητήσαμε για τη Γερμανία, καθώς θα είμαστε η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2020. Είμαστε σε πλήρη προετοιμασία για να πετύχουμε την επόμενη χρονιά», είπε ο Γερμανός πρέσβης σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά που μας περιμένουν. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη μου θα είναι στο Βερολίνο μέσα στον Σεπτέμβριο και εξετάσαμε όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δυο χώρες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και Δήμοι της Γερμανίας, μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα πολιτισμού, μεταφορών και κλιματικής αλλαγής. Θα πάρουμε καλές πρακτικές και θα συνεργαστούμε στενά», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.

Κατά την άφιξη του, ο Γερμανός πρέσβης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η νέα πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σιμπίλα Μπέντινγκ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής και η εντεταλμένη Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αδελφοποιηθεί με τους δήμους της Λειψίας και της Κολωνίας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.