Συναντήσεις Φραγκογιάννη με Καράογλου και Αντωνίου

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Καράογλου πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Οι τρεις κυβερνητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την έκθεση, ενώ ο Θεόδωρος Καράογλου περιέγραψε την ιστορία του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΥΜΑΘ. Την περιγραφή παρακολούθησε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, που βρέθηκε και αυτή στο γραφείο για συνάντηση με τον υφ. Μακεδονίας Θράκης.

Το ενδιαφέρον των τριών κυβερνητικών στελεχών τράβηξε η χειρόγραφη συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας στον Ελληνικό Στρατό από τον Χασάν Ταξίν Πασά στις 25 Οκτωβρίου του 1912, ημερομηνία που ωστόσο άλλαξε στο έγγραφο με συμφωνία του  ανώτερου στρατιωτικού αξιωματούχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από 25 σε 26 για να συμπέσει με την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης με τον ΓΓ ΔΟΕ & Εξωστρέφειας, Γρηγόρη Δημητριάδη, συναντήθηκαν και με την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου από την οποία ενημερώθηκαν για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, ενώ συμφώνησαν να εντείνουν τις επαφές μετά το τέλος της ΔΕΘ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.