Συνδικαλιστές ΕΛΑΣ κατά των “τόσων αστυνομικών”

Απόλυτη αντίθεση στην πολυπληθή παρουσία της ΕΛΑΣ για την περιφρούρηση του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη εκφράζει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πορεία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (ΑΣΠΑ).

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια «για όλα όσα συμβαίνουν πέριξ του ξενοδοχείου όπου διοργανώνεται το συγκεκριμένο συνέδριο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΣΠΑ

«Αμέτρητοι αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών ο ένας δίπλα στον άλλον, διμοιρίες διασκορπισμένες παντού στατικές δυνάμεις ανά 5 μέτρα, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ. Αποτελεί προσβολή και πρόκληση για τους πολίτες της πόλης όταν απασχολούνται τόσοι αστυνομικοί για ένα συνέδριο κόμματος.Δυστυχώς η Αστυνομία ειδικά τα χρόνια των μνημονίων έχασε τον ρόλο της και τον δρόμο της».

«Η ηγεσία ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τα συνέδρια, τα γήπεδα, τις πορείες. Μακάρι να έδειχνε παρόμοιο ενδιαφέρον  για την αστυνόμευση και τα προβλήματα των αστυνομικών».

«Το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις τα χρόνια των μνημονίων, χρειάζονται στρατιές αστυνομικών για να διοργανώσουν συνέδρια και ομιλίες αποτελεί  την μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές τους είναι αποτυχημένες και εναντίον του λαού της χώρας».

Επεισόδια και χημικά έξω από το Grand Hotel

Υπενθυμίζεται ότι χθες, έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, είχαν αναπτυχθεί από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να αποτρέψουν την πρόσβαση σε μέλη του ΠΑΜΕ, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και άλλα συνδικάτα και καταγράφηκαν επεισόδια και ρίψη χημικών.