Συνεχίζεται η έρευνα για Novartis

Να μην παγώσει η έρευνα για τη Novartis αποφάνθηκε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμά του.

Βάσει αυτού, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τους ισχυρισμούς που προέβαλαν στην αγωγή κακοδικίας που είχαν καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγός της, Λεωνίδας Καρνέσης, κατά της νυν εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο επίκουρων συναδέλφων της που διενεργούν την έρευνα, από τους οποίους ζητούσαν συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το δικαστικό συμβούλιο απαντώντας στο ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Ράνιας Σταθέα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή μέχρι το Μάρτιο του 2019, οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της.

Επίσης, η κ. Σταθέα ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς και ούτε ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου.