ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οικοδομεί κομματικό κράτος

«Η κυβέρνηση με τις πρακτικές της επιβεβαιώνει την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της δεξιάς και μας θυμίζει διαρκώς το βαθύ κομματικό κράτος», σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απομάκρυνση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας από τη διαδικασία επιλογής διοικητών νοσοκομείων.

«Η τελευταία τροπολογία, με την οποία απομακρύνεται ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ από την επιτροπή επιλογής των διοικητών και αντικαθίσταται από τον προϊστάμενο διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας, έρχεται να προστεθεί στα μέχρι τώρα πεπραγμένα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Θεσμικά ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ, διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρέμεινε στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του και συμμετείχε ως μέλος με το θεσμικό του ρόλο. Φαίνεται όμως ότι ο νυν πρόεδρος του ΚΕΣΥ, καθ’ ότι δεν πρόσκειται στη ΝΔ δεν είναι αρεστός, ούτε υπό έλεγχο».

«Η κυβέρνηση όμως ξέρει καλά το παιχνίδι! Έτσι, φέρνει τις τροπολογίες στα δικά της μέτρα και σταθμά γιατί αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους και όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.