ΣΥΡΙΖΑ για τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη

Η κίνηση μελών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν μαθήτρια αλβανικής καταγωγής να παρελάσει ως σημαιοφόρος την 25η Μαρτίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία, είναι ο φόβος, το μίσος και οι φασιστικές πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος έχει ως εξής:

Οι νέες αθλιότητες στις οποίες προέβη η Χρυσή Αυγή σε γυμνάσιο της Σαντορίνης, προκειμένου να εμποδίσει μαθήτρια αλβανικής καταγωγής να παρελάσει ως σημαιοφόρος την 25η Μαρτίου, πρέπει να συναντήσουν την ομόθυμη καταδίκη όλου του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο  περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο.  Ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό είχε συμβεί και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία είναι ο φόβος, το μίσος και οι φασιστικές πρακτικές, όχι τα παιδιά που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον. Θα εντείνουμε τους αγώνες μας από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε ο ρατσισμός και ο φασισμός να ηττηθεί οριστικά.