ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα κάνουμε τηλεπαράθυρο την Επιτροπή Θεσμών»

«Δεν θα κάνουμε τηλεπαράθυρο την Επιτροπή Θεσμών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη σημερινή (30/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, όπως και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπερασπίζονται συστηματικά το κύρος της Επιτροπής, σέβονται την κοινοβουλευτική διαδικασία,  και δεν θα συνηγορήσουν στη μετατροπή της σε τηλεοπτικό παράθυρο, όπως επιθυμεί η ΝΔ».

Για σκάνδαλο κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για «σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Με τρόπο σκανδαλώδη συνεχίζεται πλέον η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αυτονόητο αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση.

«Βολές» κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

«Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος», συνεχίζει η ανακοίνωση, με την οποία η ΝΔ αφήνει αιχμές κατά της προέδρου της Επιτροπής.

«Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της Προέδρου της Επιτροπής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Βορίδης: «Ντροπή…»

Στη συνέχεια, της ανακοίνωσης, παρατίθεται και δήλωση του Μάκη Βορίδη για το θέμα: «Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με το εξής ερώτημα: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;».