ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας οι δηλώσεις Γρηγοράκου»

Να καταδικάσει άμεσα τις δηλώσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Φώφη Γεννηματά.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως οι δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας» και «προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Λ. Γρηγοράκου:

«Οι νέες  δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Λ. Γρηγοράκου για τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ μετά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ στις 19/08 επανέλαβε την ίδια ρατσιστική φρασεολογία χτες στον Real FM, συνδέοντας την «αριστεία» (!) με το γεγονός ότι ο υπουργός είναι τυφλός και δεν μπορούσε εξαιτίας αυτού του γεγονότος να ασκήσει τα καθήκοντά του στο ατύχημα στον Σαρωνικό.

Οι επικίνδυνες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα μέσα στην κοινωνία και δεν ανέχονται από κανέναν να τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Προσβάλλουν  το σύνολο των δημοκρατικών, φιλελεύθερων και προοδευτικών πολιτών και όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας και δικαιωμάτων. Εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κ. Γεννηματά που δεν έχει ακόμα καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές, παρά και τη χτεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Περιμένουμε να το πράξει άμεσα».