ΣΥΡΙΖΑ: « Επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της αυθαιρεσίας»

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή  σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τροπολογία βουλευτών της Ν.Δ. για τα αυθαίρετα κτίσματα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την οποία “πάγωναν” τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, επιβεβαιώνει πως η Ν.Δ. δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κόμμα της αυθαιρεσίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η επίμαχη τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, υπογραφόταν από τους βουλευτές της περιφέρειας υπολοίπου Αττικής της ΝΔ Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα, αλλά και από τον γνωστό και μη εξαιρετέο για τις… κλωτσιές του ανεξάρτητο, τότε, βουλευτή της ίδιας περιφέρειας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είναι πλέον βουλευτής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη.

Με την τροπολογία αυτή, οι 3 βουλευτές ζητούσαν να ανασταλεί “η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών”».

Καταλήγει τονίζοντας ότι ο κ. Οικονόμου, «είναι ο ίδιος που, δύο χρόνια πριν, είχε καταθέσει στη Βουλή ερώτηση με την οποία ζητούσε την εξαίρεση της περιοχής του Ματιού από τους δασικούς χάρτες!»