Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τις σεξιστικές επιθέσεις κατά της Κ. Νοτοπούλου

Αιχμές κατά της ΝΔ αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα στελέχη της ότι «παίρνουν αποστάσεις» από τις «σεξιστικές, ανθρωποφαγικές επιθέσεις» κατά της Κατερίνας Νοτοπούλου. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει «μεταλλαχτεί σε ακροδεξιό μόρφωμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κ. Νοτοπούλου:

«Οι τελευταίες σεξιστικές, ανθρωποφαγικές επιθέσεις εναντίον της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και σε νεοφασιστικές ιστοσελίδες πρέπει να βρουν την αντίθεση όλου του πολιτικού κόσμου.

Και αυτό γιατί οι επιθέσεις αυτές εκχυδαΐζουν συνολικά την πολιτική αντιπαράθεση και το δημόσιο διάλογο, συντηρούν και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα και πατριαρχικές αντιλήψεις.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ΝΔ δεν παίρνουν αποστάσεις από αυτή την αθλιότητα. Φαίνεται ότι το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη έχει μεταλλαχτεί τόσο πολύ σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα που μπορούμε να υποθέσουμε ότι, αν δεν ενορχηστρώνει την εκστρατεία λάσπης, σίγουρα αισθάνεται άνετα με αυτήν».