ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ επέλεξε ένα θέμα της ΕΥΑΘ για να λαϊκίσει»

Με τη γνωστή λαϊκή παροιμιώδη έκφραση «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, απαντά στις επικρίσεις της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, για το πρόβλημα υδροδότησης που σημειώνεται στο πολεοδομικό συγκρότημα, εξαιτίας βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ, αλλά και για την προόδο των εργασιών στα εργοτάξια του Μετρό.

«Ένα τεχνικό πρόβλημα –το οποίο η ΕΥΑΘ αντιμετωπίζει άμεσα με χρόνο αποκατάστασης έως αύριο το μεσημέρι– επέλεξε η τοπική ΝΔ για να λαϊκίσει, ασκώντας στείρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στο πετυχημένο από κάθε άποψη Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται σε έναν αγωγό ηλικίας 40 ετών, δηλαδή από την εποχή της πρώιμης μεταπολίτευσης. Για τον οποίο αγωγό οι προηγούμενες διοικήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων φρόντισαν να τον αφήσουν χωρίς σχέδιο ασφαλείας μένοντας η πόλη ανοχύρωτη».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «ξεπούλημα» και για «απογύμνωση» της ΕΥΑΘ, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες προσλήψεις 150 εργαζομένων στην εταιρεία, μέσω ΑΣΕΠ. Αναφέρεται επίσης στο αναπτυξιακό σχέδιο, για την επόμενη 5ετία, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, που εκπονήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στην αντικατάσταση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να παραμείνει ως τροφοδοσία ασφαλείας.

Ακόμα, επισημαίνεται, ότι ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, στήριξε το Αναπτυξιακό Συνέδριο «διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε μποϋκοτάζ των συνεδρίων».

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις κατηγορίες της ΝΔ για το θέμα του Μετρό, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι το 2015, που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, τα έργα του Μετρό ήταν σταματημένα για τρία χρόνια και σημειώνει: «Η πραγματικότητα είναι ότι τα έργα στη βασική γραμμή και στην επέκταση προς Καλαμαριά προχωρούν κανονικά και θα παραδοθούν μέσα στο 2019. Επίσης, ολοκληρώνονται οι γεωλογικές μελέτες και θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκτασή του προς τα δυτικά, αλλά και προς το αεροδρόμιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ