ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για θρησκευτικά: «Σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης»

«Σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ να κρίνει ως αντισυνταγματικό το νόμο Φίλη για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη.

«Σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων»

«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα».

Καλεί, τέλος, το υπουργείο Παιδείας «να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει».