ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα τελειώνει οριστικά ένα άνομο καθεστώς στην ιδιωτική τηλεόραση»

Με αφορμή την ανακήρυξη από του ΕΣΡ των οριστικών δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλεια, ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία σημειώνει εκτός των άλλων ότι «η σήμερα τελειώνει οριστικά ένα άνομο καθεστώς στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος έχει ως εξής:

«Σήμερα τελειώνει οριστικά ένα άνομο καθεστώς στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μετά από τρεις δεκαετίες παρανομιών, υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και διατήρησης μιας σχέσης διαπλοκής μεταξύ καναλαρχών και κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ιδιοκτήτες των νόμιμα αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών υποχρεώνονται, πλέον, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και να καταβάλλουν τα σχετικά αντίτιμα για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, κάτι που δεν τολμούσαν καν να διανοηθούν να τους το ζητήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επιτέλους δικαιώνονται».